Posted on

Cetak Jersi Logo Sulam – Jelebu Intilegence

Cetak Jersi Logo Sulam – Jelebu Intilegence 

Salam ceria untuk semua.

Untuk dapatkan info tentang  tempahan baju sila email kepada stitchwave[at]yahoo[dot]com atau hubungi kami melalui sms/wassup di 0172032610 (Pn Azura)..Terima kasih.

Posted on

Tempah Baju Sukan – QM 2013

Tempah Baju Sukan – QM 2013

Salam ceria untuk semua. Tempahan baju sukan 2013 untuk kegunaan QM 2013. Tempahan dalam dua warna , oren dan biru muda dengan  material cotton , roundneck.

 

Untuk dapatkan info tentang  tempahan baju kelassila email kepada stitchwave[at]yahoo[dot]com atau hubungi kami melalui sms/wassup di 0172032610 (Pn Azura)..Terima kasih.

Posted on

Cetak Baju Program Komuniti PDRM

Cetak Baju Program Komuniti PDRM

Salam ceria untuk semua. Selalunya kita tengok cetak baju yang dah siap jer kan. Arini nak kongsilak kerja untuk baju yang belum siap. Sekeping depan sekeping belakang. Baju-baju ni akan dicetak dulu, kemudian baru dijahit. Dikumpul dalam bundle mengikut saiz dan bahagian masing-masing. Contohnya, kalau saiz M untuk bahagian depan, semuanya sama dalam bentuk bundle macam kat foto bawah ni.

cetak baju

Selalunya, baju ni dicetak mengikut saiz, kalau M misalnya, siapkan yang M je dulu. Bimbang takut bercampur aduk, menambah kerja yang memang dah banyak. Beza kerja mencetak baju yang belum siap, dibanding dengan baju yang dah siap, masing-masing ada kelemahan dan kekurangan masing-masing. Cuma kalau baju yang belum siap ni, cabarannya ialah untuk memastikan tempat cetakan tu terletak pada tempat yang sepatutnya. Itulah gunanya grid yang ada pada meja printing dalam foto kat atas tu. Grid-grid tu memang banyak membantu dalam hal ni. Barulah tempat cetakan tu sentiasa sama untuk setiap helai baju.

cetak baju

Semua fabrik ni sebenarnya untuk baju round neck.Foto kat atas ni untuk bahagian depan baju. Kalau nak bezakan sebelah belakang dan depan baju round neck yang belum siap macam ni, kena tengok curve pada bahagian atas. Kalau depan, curve nya, lebih dalam.

cetak bajuSatu lagi, sebelum print tu, kena betul-betul pasti mana satu bahagian dalam dan luar. Kot nanti ter cetak dibahagian dalam baju.. Memang naya lah kalo kena macam tu. Kalau dah biasa, takde masalah sangat. Jadi amalan yang baik untuk melabel saiz dengan kapur jahitan, pada setiap helaian di sebelah luarnya. Memang banyak kerja, tetapi sangat berkesan untuk mengurangkan risiko tersalah cetak…

Tempahan ni sebenarnya datang sekali dengan sulam logo kat topi. Logo PDRM. Tapi dek sibuk sngat, tak sempat nak ambk gambar, so tak daptlah kongsi kat sini.

Jadi kalau ada yang nak info tentang  cetak baju , sulam logo ke, nak buat baju kelab, samada ready made atau custom made ke  atau apa sahaja produk berkaitan, sila email kepada stitchwave[at]yahoo[dot]com atau hubungi kami di 0172032610 (Pn Azura)..