Posted on

Tempahan Baju Team Netball – SK USJ 20

Tempahan Baju Team Netball – SK USJ 20

Salam ceria untuk semua. Temapahan kali ni, baju latihan team netbal (bola jaring) SK USJ 20. Baju oren sport, navy dengan strike putih. Design dicetak dalam saiz A4, di bahagian hadapan baju.

Sebarang maklumat tentang tempahan t-shirt  sila hubungi / wassup kami di 0172032610 (Pn, Azura). Terima kasih.

Posted on

Tempahan Jersi Pasukan – SKUJ

Tempahan Jersi Pasukan – SKUJ

Salam ceria untuk semua. Update kali ni tentang tempahan jersi pasukan bola tampar SKUJ. Printing nombor jersi di hadapan dan belakang baju. Print nama pasukan di sebalah atas nombor jersi belakang baju pasukan.

Untuk sebarang maklumat sila hubungi / wassup kami di 0172032610 (Pn, Azura). Terima kasih.

Posted on

Cetak Jersi LMSP

Cetak Jersi LMSP

Salam takzim untuk semua. Hari ni admin nak kongsikan job cetak nombor jersi untuk LMSP FC. Jangan tanya LMSP tu apa, sebab den tak tau do. Dua set jersi, satu warna cyan dan satu lagi warna pink. Cetakan nombor jersi ni dorang nak warna hitam, sebelah belakang sahaja. Selalunya, ada sebelah depan nombor nya kecik ajer.Tapi dorang nak cetak belakang jer, sekali dengan nama team dorang. Dua dua set jersi ni, menggunakan font yang sama. Font jenis Liverpool FC.

Untuk pengetahuan, kami di stitchwave.com.my mempunyai dua teknik untuk mencetak nombor jersi ni. Yang pertama kaedah silkscreen, orang kata yang commonlah.. Teknik ni memang terbukti tahan lama, kadang tu, jersi dah barai, tapi nombornya elok je lagi. Teknik kedua, yang sekarang ni ramai orang guna. Heat transfer. Yang ni hasilnya memang nampak cantik dan profesional. Tetapi kalau tak betul timing dan suhu serta material yang diguna, hasilnya tidak mampu bertahan lama. Guna heat transfer juga melibatkan kos yang lebih tinggi berbanding kaedah silkscreen. Tetapi memang sesuai untuk cetak jersi dalam kuantiti yang sedikit. Kena tengok la apo tujuan korang tempah jersi, memang untuk team bola ke atau untuk pakai sendiri. Kalau untuk team bola korang, kami syorkan guna kaedah silkscreen la, tapi kalau kau guna jersi tu untuk melangok (faham ker), bulehlah pakai kaedah heatr transfer ni.

Foto kat bawah ni contoh font yang siap di “plot” untuk diguna dalam kaedah heat transfer.cetak jersi

heat transfer

Yang atas ni pulak dia huruf-huruf sahaja, dari pada A sampai Z. Sume hurufnya sama banyak. Warna pun ada macam macam . Yang aku tunjkuk ni Hitam, sesuai untuk jersi berwarna cerah..

heat transfer
Ini pulak, mesin heat trasfer

Mesin kat atas ni heat tranfer.. Masuk kat jersi kat dalam ni, pastu susun nombor dan huruf sesedap rasa, then press je ikut suhu dan masa yang betul. Kuar nanati jadi camni…

heat transfer

Sekali jalan, satu jersi. Kalu nak buat 10 lai sekali jalan pun boleh gak. Boli lah 10 mesin camtu. Sonang cito.
Ok, dah panjang citer pasal hteknik heat transfer, aku nak patah balik pada perkara tajuk tadi. Layan jelah gambar semasa proses cetak jersi dorang ni. Warna cyan 1 set, warna pink 1 set.

cetak jersi
Yang warna lain tu untuk goalkeeper lah tu
cetak jersi
Yang ni set jersi kedua, pink kalerr

Selalaunya, kalau ada customer yang nak tempah nombor jersi ni, kitarang syorkan guna blok yang sedia ada. Fontnya standard macam tulisan untuk jersi r. Ni contoh tulisan dia.

heat transferTapi ada custumer yang nak jenis tulisan lain.. Kami ikut je. Tapi caj nya pun lain, pasal kami kena buat blok yang baru, untuk semua nombor .

Jadi kalau ada yang nak info tentang  cetak jersi , sulam logo ke, nak buat baju kelab ke  atau apa sahaja produk berkaitan, sila email kepada stitchwave[at]yahoo[dot]com atau hubungi kami di 0172032610 (Pn Azura)..